Behandeling van baby’s met osteopathie

Osteopathie is een behandeling waarbij de beweeglijkheid en onderlinge relaties van verschillende structuren in het lichaam worden onderzocht. Bindweefsel rondom organen, gewrichten en schedel-heiligbeen kunnen zachtjes worden gemanipuleerd. Deze bewegingen creëren een evenwichtige symmetrie, wat leidt tot een betere algemene gezondheid.

Het is vooral voor de kleintjes die een traumatische geboorte hebben gehad, onrustig zijn of moeite hebben met slapen.

Osteopathie voor baby’s

Wanneer een kind wordt geboren, kan het kind een trauma oplopen waarbij de stress van de bevalling wordt opgenomen. Dit kan ertoe leiden dat veel baby’s worden geboren met een vreemd hoofdje en wat blauwe plekken. Hoewel dit zich normaal gesproken binnen de eerste paar dagen zal herstellen, blijft het soms aanwezig bij de baby. En kan het hier ongemak van ondervinden.

Wat houdt de behandeling in?

Deze behandeling stimuleert op een zachte manier het vrijkomen van stress/spanning in het hele lichaam. Er zijn kleine bewegingsfluctuaties in het lichaam die onvrijwillige beweging worden genoemd. Door de handen op het lichaam van een kind te leggen kan een osteopaat een zachte expansie en samentrekking van alle weefsels voelen. Osteopathie is een zeer zachte en veilige vorm die gebruik maakt van bijzondere technieken om subtiele en diepgaande veranderingen in het lichaam aan te brengen.

Osteopathie voor oudere kinderen

Bij baby’s en kinderen zijn de botten nog soepel en veel systemen van het lichaam kunnen veilig worden behandeld met osteopathie. Naast baby’s kan osteopathie ook gebruikt worden voor oudere kinderen. Dit komt met name door het feit dat wanneer een kind groeit, het lichaam onderhevig is aan trekkrachten. De effecten van een bewegingsverlies in het weefsel kunnen leiden tot problemen in het lichaam. Deze kunnen onder andere schadelijke effecten hebben op de reserves van het lichaam en de uitputting van het immuunsysteem. Hierdoor heeft het kind een grote kans op het krijgen van infecties.

Door zelf langs te komen met jouw kind en door een behandeling in te plannen zal je binnen no time weten wat de voordelen zijn. Dit maakt het mogelijk om je kind weer rustig te krijgen. Het gebruik van osteopathie draagt bij aan een rustig kind wat goed in zijn vel zit, iets wat iedere ouder natuurlijk wil!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor je kind bij mij in Haarlem? Neem dan contact met mij op.