Nekklachten behandelen met osteopathie

Veel mensen in ons land hebben wel eens last van bepaalde nekklachten. Over het algemeen zullen de nekklachten na verloop van tijd zelf overgaan. Dit is echter niet bij iedereen het geval. In sommige gevallen is het namelijk zo dat de nekklachten blijven aanhouden. Wanneer dit gebeurt is het verstandig om contact op te zoeken met een specialist. Bij mij ben je aan het juiste adres voor het behandelen van nekklachten door middel van osteopathie.

Wat zijn nekklachten eigenlijk?
Je nek bestaat uit wervels, van je schedel tot aan je bovenlichaam. Veel mensen ervaren af en toe nekpijn of -stijfheid. In veel gevallen is het te wijten aan een slechte houding of overbelasting. Soms wordt de nekpijn veroorzaakt door letsel door een val, sportongeval of whiplash. Meestal is de nekpijn geen ernstige aandoening en kan deze binnen enkele dagen verholpen worden.

Oorzaken van nekklachten
Er zijn verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor het ontstaan van bepaalde nekklachten. Dat kan komen door een slechte houding, slapen waarbij je nek een slechte positie aanneemt of te lang aan een bureau zitten of staan werken/

Letsel
De nek is bijzonder kwetsbaar voor letsel waarbij de spieren en banden van de nek gedwongen worden om buiten hun normale bereik te bewegen. Als de nekbeenderen (halswervels) gebroken zijn, kan ook het ruggenmerg beschadigd raken. Nekletsel als gevolg van een plotselinge ruk aan het hoofd wordt meestal een whiplash genoemd.

Voor het behandelen van bepaalde nekklachten door middel van osteopathie is het verstandig om even contact op te nemen en een afspraak in te plannen. Samen met jou gaan we aan de slag om de nekklachten tot een minimum te beperken.