Slaapproblemen behandelen met osteopathie

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen last hebben van slaapproblemen. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om het lastig in slaap vallen, maar ook om problemen bij het wakker worden. Voor deze groep mensen is het mogelijk om de slaapproblemen te behandelen door middel van osteopathie. Wat zijn slaapproblemen eigenlijk, hoe ontstaan ze en wat kan osteopathie hier tegen doen?

Wat is een slaapstoornis of een slaapprobleem?
Een slaapstoornis is een aandoening die van invloed is op je vermogen om genoeg slaap te krijgen. Hoewel het normaal is om af en toe slaapproblemen te ervaren, is het niet normaal om ‘s nachts regelmatig problemen te hebben om in slaap te komen.

Het regelmatig hebben van slaapproblemen kan een erg vervelende ervaring zijn. Doordat je ‘s nachts slecht slaapt, ben je overdag doodmoe. Maar hoe uitgeput je je ‘s nachts ook voelt, je ervaart nog steeds slaapproblemen. En zo gaat het maar door en door. Het negeren van slaapproblemen en -stoornissen kan je lichaam echt schade toebrengen.

Slaapstoornissen die vaak voorkomen
Er zijn verschillende problemen die je van je slaap af kunnen houden. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de meest voorkomende slaapstoornissen op een rijtje te zetten:

  • Slapeloosheid – Slapeloosheid, het onvermogen om ‘s nachts goed te slapen of überhaupt om te slapen kan worden veroorzaakt door stress, een jetlag, gezondheidsklachten, de medicijnen die je neemt, of zelfs de hoeveelheid koffie die je drinkt. Maar het kan ook komen door angstklachten of een depressie.
  • Slaap apneu – Slaap apneu is een veel voorkomende (en behandelbare) slaapstoornis waarbij je ademhaling tijdelijk stopt tijdens de slaap, waardoor je vaak wakker wordt. Als je slaapapneu hebt zal je je overdag uitgeput, geïrriteerd en depressief voelen.
  • Rusteloze benen syndroom (RLS) – Hierbij heb je ‘s nachts een bijna onweerstaanbare aandrang om je benen (of armen) te bewegen. De aandrang om te bewegen ontstaat wanneer je rust of ligt en is meestal te wijten aan ongemakkelijke, tintelende, pijnlijke of kruipende sensaties in het lichaam. Hiervoor kan osteopathie uitstekend gebruikt worden.

Behandeling met osteopathie
Door middel van osteopathie is het mogelijk om de beweeglijkheid van alle weefsel van het lichaam te bevorderen. Osteopathie activeert de zelfgenezende krachten van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het lichaam beter in staat is om tot rust te komen. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde slaapproblemen te verhelpen. Neem contact met mij op als je vragen hebt over een behandeling of als je meteen een afspraak wilt maken.